Συμβουλές Μόδας

Γιατί δεν πρέπει να προσπαθείτε πολύ…

Τουλάχιστον για το ντύσιμο σας…. έτσι θα έπρεπε να τελειώνει η παραπάνω πρόταση!

Σε μια καθημερινότητα που όλοι προσπαθούμε πολύ για τα πάντα, για τη δουλειά μας , για τις σχέσεις μας, για την οικογένεια μας, για το σώμα μας, για τα μαλλιά μας και για άλλα τόσα το ντύσιμο θα πρέπει να αποτελεί το fun κομμάτι της ημέρας μας!

Είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία, τόσο γεμάτες οι ντουλάπες μας ( εντάξει αυτό είναι ένα μικρό ψέμα.. ποτέ δεν είναι αρκετά τα ρούχα μας και τα παπούτσια μας.. πάντα θα θέλουμε και άλλα…oops!), τόσοι πολλοί οι συνδυασμοί plus το γεγονός ότι η μόδα είναι ανεξάντλητη και το προσωπικό στυλ ένα πεδίο δημιουργικότητας και φαντασίας!

Γι αυτό λοιπόν δεν χρειάζεται να προσπαθείτε πολύ! Είτε πρόκειται για το καθημερινό σας working outfit , είτε για τη βραδινή σας έξοδο η υπερβολική προσπάθεια τόσο στο ντύσιμο όσο και στο μακιγιάζ σας φωνάζει από μακριά και σίγουρα δεν λέει και τα καλύτερα!!!

Δεν είναι τυχαίο πως μερικοί από τους πιο stylish ανθρώπους παγκοσμίως ορκίζονται στο effortless styling !

Και πριν βιαστείτε να με κατηγορήσετε να υπενθυμίσω πως όλες αυτές οι φωτογραφίες που χαζεύετε καθημερινά στο instagram δεν αποτελούν παράδειγμα effortless styling… απεναντίας στην πλειοψηφία τους έχουν χρειαστεί ώρες επιλογής συνδυασμών , δοκιμών, λήψεων, φίλτρων και στις πιο επιτυχημένες περιπτώσεις και χρημάτων για διαφήμιση και προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων. Αλλά αυτές εμπεριέχουν και ένα business κομμάτι όποτε όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται και επιβάλλονται!

Στα δικά μας λοιπόν! Το χωρίς προσπάθεια προϋποθέτει δύο βασικά πράγματα: να βρείτε 1) τι σας ταιριάζει σύμφωνα με το σώμα σας, την καθημερινότητα σας και τις υποχρεώσεις σας και 2) τι σας αρέσει ανάλογα με το προσωπικό σας στυλ και τη διάθεση σας.

Φυσικά πάντα υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς!

Αν δεν έχετε (που είμαι σίγουρη πως έχετε..) επενδύστε σε κομμάτι α «πασπαρτού», δηλαδή σε κομμάτια που θεωρούνται basic είτε λόγω χρώματος είτε λόγω σχεδίου και ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα! Τέτοια κομμάτια είναι τα λευκά ή γκρι t shirts , τα μαύρα παντελόνια, ένα jean χωρίς πολλά σκισίματα και ξεθωριάσματα ( ιδανικά χωρίς τίποτα από τα δυο…), ένα καμηλό ή μαύρο παλτό, ένα μαύρο blazer σακάκι , το μικρό all time classic μαύρο φόρεμα…

Στη συνέχεια αντιμετωπίστε κάθε μέρα σαν μια πρόκληση να βρείτε νέους συνδυασμούς μεταξύ basic και πιο trendy κομματιών που θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα ( αν τα ρούχα σάς σας καταπιέζουν, σίγουρα προσπαθείτε πολύ) και όμορφα. Μέσα σε outfits που σας κάνουν να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση είστε σίγουρα πιο stylish και cool. Είναι το γνωστό… να φοράς το ρούχο και να μη σε φοράει!!!

Διατηρήστε το πρόσωπο σας καθαρό και ενυδατωμένο χωρίς υπερβολικό μακιγιάζ στη διάρκεια της ημέρας (ειδικά τώρα με τη μάσκα), μπορείτε εξάλλου να προσθέσετε ότι θέλετε αν πρόκειται να βγείτε και το βράδυ, τα νύχια και τα μαλλιά σας περιποιημένα, χωρίς ακρότητες (δηλαδή έλεος πια μ αυτά τα τεράστια νύχια που δεν μπορείτε ούτε να γράψετε), τα ρούχα σας καθαρά και σιδερωμένα και τα αξεσουάρ σας χωρίς εμφανείς τουλάχιστον φθορές… ναι ναι για τα φαγωμένα τακούνια και τις λιωμένες σόλες μιλάω.

Last but not least η καλή διάθεση και το χαμόγελό σας!!! Ναι το ξέρω πως δεν γίνεται να περιφερόμαστε όλη μέρα κάθε μέρα μ ένα χαμόγελο ειδικά με όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά κανένα outfit όσο στυλάτο κ αν είναι δε δείχνει ωραίο πάνω σας αν δεν χαμογελάτε και αντιμετωπίζετε τη ζωή και την καθημερινότητα με θετική και αισιόδοξη διάθεση!

p.s.: με τη μάσκα να έχει γίνει το πιο απαραίτητο αξεσουάρ μας , μην ξεχνάτε να χαμογελάτε με τα μάτια!

Μείνετε ασφαλείς και αισιόδοξοι!

Μέχρι το επόμενο..